preskoči na sadržaj

Osnovna škola Budaševo - Topolovac - Gušće

Terenska nastava i ekskurzije

Terenska nastava u Vukovaru

Autor: Administrator , 19. 11. 2018.

Učenici osmih razreda su i ove godine od 6. do 7. studenoga 2018.g. sudjelovali na dvodnevnoj terenskoj nastavi u Vukovaru. 

U sklopu projekta Posjet osmih razreda Vukovaru  učenici su posjetili sve važne memorijalne lokalitete  Domovinskog rata. Boravak i predavanja su organizirana u  Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar na prostoru bivše vojarne 204. vukovarske brigade.

Program terenske nastave započeo je odmah po dolasku u Memorijalni centar. Održano je predavanje na temu Domovinskog rata i bitke za Vukovar, nakon čega su učenici posjetili  Muzej vučedolske kulture.

Tijekom drugog dana učenici su posjetili Crkvu sv. Filipa i Jakova,  Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 91., Spomen-dom i Masovnu  grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Spomen– dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. U sklopu  Memorijalnog centra Domovinskog rata učenici su pod stručnim vodstvom razgledali izložbu oružja iz Domovinskog rata koje se koristilo u obrani grada, ali i drugih dijelova Hrvatske.

U prostoru Škole mira organiziran je kviz znanja  u kojem su učenici imali priliku pokazati znanja stečena tijekom ova dva dana. Našu školu su ponosno predstavljali učenici Nina Drakulić i Ian Redžić  koji su osvojili 2. mjesto.  Čitav program je završio u 15.30 sati nakon čega smo se uputili svojim kućama.

Važno je napomenuti da su svi učenici naše škole i ove godine sudjelovali u humanitarnoj akciji prikupljanja hrane i higijenskih potrepština koje smo odmah po dolasku donirali Socijalnoj samoposluzi Vukovar koju vodi Humanitarna udruga ''Duga''.

Fotografije pogledajte u GALERIJI.


Izvor: Magdalena Cvek Brnad, učiteljica povijesti


Web novine PŠ Topolovac

Sandučić povjerenja

E-mail adresa:

sanducic.povjerenja.btg@gmail.com

QR code

QRCode

Zabavni kutak

GLOGSTER EDU

Vijesti iz školstva
IGRAVIRTUALNA IZLOŽBA


 

E-BONTON

FACEBOOK BROŠURA

Abeceda EU
Edukativna anketa

Provjeri svoje znanje o europskim zemljama i Europskoj uniji.

Priloženi dokumenti:
anketa.htm
glavni.gradovi.htm
hrana.htm

Kutak za učenike

Kutak za roditelje

E-riječnik
CMS za škole logo
Osnovna škola Budaševo - Topolovac - Gušće / Trg Marijana Šokčevića 1, HR-44202 Budaševo / os-budasevo.skole.hr / ured@os-budasevo.skole.hr
preskoči na navigaciju