preskoči na sadržaj

Osnovna škola Budaševo - Topolovac - Gušće

 > Naslovnica
Vijesti

Suradnja osnovne i srednje škole

Autor: Administrator , 2. 2. 2019.

Učenici prvog razreda Srednje strukovne škole iz Siska, smjer pomoćni cvjećar, zajedno sa svojim profesoricama Sanjicom Ladešić i Valentinom Kardaš, posjetili su učenike trećeg razreda Osnovne škole Budaševo – Topolovac – Gušće iz Budaševa.

Na poziv trećaša i njihove učiteljice Ljiljane Slunjski došli su predstaviti slikovnicu Pilić Pio koju su izradili Quilling tehnikom.
Druženju se, na poziv trećaša, pridružila i naša školska knjižničarka, Mirjana Čubaković.

Trećaši su s velikim zanimanjem poslušali priču o Piliću koji je otišao u svijet, ali se na kraju ipak vratio kući – jer kod kuće je uvijek najljepše!!

Nakon prezentacije slikovnice koju je održala gđa. Sanjica Ladešić, učenici su se družili sa slikovnicom u izvornom obliku, listali je i sami čitali.

„ Mi smo učili osnove quilling tehnike i učenici su odlično reagirali. Najradije su radili životinjice. Netko je želio izraditi pčelicu, netko pak bubamaru ili leptira. I onda smo se dosjetili da imamo jednu lijepu knjigu u kojoj ima puno dodatnih prikaza životinjica koje žive u određenim životnim zajednicama. Prvo smo izradili životinje koje žive na farmi. Odlučili smo napraviti sliku farme, tu je bio i jedan pilić. Dogovorili smo se kako ćemo pilića uputiti u svijet da upoznaje razne životinje i mjesta na kojima one žive. Tako je naš Pio putovao  džunglom, morskim dnom, bio je i na Sjevernom polu.
Važno je istaknuti kako pilić Pio zapravo predstavlja današnje mlade koji odluče otići u svijet, napustiti svoju zemlju i dom, ali nakon što odu i vide kako je, većina shvati da je ipak najljepše kod kuće, baš kao i naš Pio koji se na kraju vratio na farmu, jer je tamo trava najzelenija.“ – rekla nam je Sanjica Ladešić.

Nakon druženja sa slikovnicom, slijedila je prezentacija Quilling tehnike. Na jednostavan i primjeren način, djeca su upoznata s njom. Potom je slijedila prezentacija gotovih uradaka učenika Strukovne škole u spomenutoj tehnici. Bilo je tu mnoštvo prekrasnih ostvaraja učenika prvog i trećeg razreda nastalih tijekom nastave.

U trećem dijelu druženja održana je radionica izrade čestitki u quilling tehnici. Radom u skupinama, učenici su stvarali zanimljive radove vođeni voditeljicama radionice Sanjicom Ladešić i Valentinom Kardaš.

Druženje je u trećem razredu Budaševo trajalo tri školska sata tijekom kojih su svi sudionici naučili nešto lijepo i novo, a najviše to kako se međusobno surađuje i kako najljepše stvari nastaju kad se poštujemo, kad smo tolerantni, željni novih znanja, strpljivi i otvoreni za suradnju.

Ovako uspješan početak suradnje osnovne i srednje škole sigurno se neće zaustaviti na današnjem događaju. Dogovorene su nove aktivnosti za proljeće.

Fotografije pogledajte u GALERIJI
 


Izvor: Ljiljana Slunjski


Web novine PŠ Topolovac

Sandučić povjerenja

E-mail adresa:

sanducic.povjerenja.btg@gmail.com

QR code

QRCode

Zabavni kutak

GLOGSTER EDU

Vijesti iz školstva
IGRAVIRTUALNA IZLOŽBA


 

E-BONTON

FACEBOOK BROŠURA

Abeceda EU
Edukativna anketa

Provjeri svoje znanje o europskim zemljama i Europskoj uniji.

Priloženi dokumenti:
anketa.htm
glavni.gradovi.htm
hrana.htm

Kutak za učenike

Kutak za roditelje

E-riječnik
CMS za škole logo
Osnovna škola Budaševo - Topolovac - Gušće / Trg Marijana Šokčevića 1, HR-44202 Budaševo / os-budasevo.skole.hr / ured@os-budasevo.skole.hr
preskoči na navigaciju